Isop, ulei esențial natural, 10ml

isop
isopisop_corola
5 5 1 Product
40,00 lei pe bucată

Uleiul esențial de isop este folosit din timpuri străvechi pentru a remedia o gamă largă de probleme de sănătate. Este un membru al familiei din care face parte și menta și este foarte asemănător cu lavanda, având totuși o compoziție unică și multe beneficii pentru sănătate.
 
Astăzi, uleiul esențial de isop este utilizat pentru ameliorarea simptomelor respiratorii, combaterea infecțiilor, promovarea circulației sănătoase și multe altele.
 
Istoria isopului
Isopul este cunoscut sub numele de Hyssopus officinalis. Este membru al familiei Lamiaceae, care include și plante cum ar fi menta, rozmarinul, busuiocul, lavanda, salvia și oregano. Isopul este nativ din Marea Mediterană, dar este cultivat în cea mai mare parte a Europei. Numele este derivat din cuvântul ebraic ezov, ceea ce înseamnă „planta sfântă”.
 
Isopul este un arbust care poate crește până la 60 cm înălțime. Are frunze de un verde închis și flori albastru-violet, roz și alb. Planta a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri și este chiar una dintre plantele menționate în Biblie.
 
În plus, Hippocrates a lăudat planta pentru capacitatea sa de a ameliora simptomele respiratorii, iar vechii romani au folosit-o pentru a se proteja împotriva ciumei, precum și pentru proprietățile sale afrodisiace. Isopul a fost folosit chiar și în ceremoniile păgâne pentru a purifica închinătorii.
 
În Orientul Mijlociu, isopul a fost folosit pentru a curăța și purifica templele. Pe de altă parte, indienii Cherokee au folosit o infuzie de isop pentru a induce menstruația și a reduce febra. De asemenea, indienii cherokee foloseau sirop de isop pentru ameliorarea simptomelor respiratorii din răceli, tusea și astmul.
 
Proprietăți chimice
Uleiul esențial de isop este distilat cu abur din frunzele și vârfurile înflorite de Hyssopus officinalis. Uleiul rezultat este limpede până la galben pal și are un miros dulce, lemnos și ierbos.
 
Uleiul esențial este cunoscut că are proprietăți astringente, antispastice, antimicrobiene, carminative, cicatrizante, digestive, diuretice și expectorante. Acest lucru se datorează compoziției sale chimice puternice, care include:
 
A-pinen
B-pinen
camfen
limonen
mircen
Pinocamfonă
sabinen
Tuionă
y-terpineol
1,8-Cineol
1,8 cineol este, de asemenea, cunoscut sub numele de eucaliptol. Eucaliptolul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, analgezice și cicatrizante. Este, de asemenea, un dezinfectant deosebit de bun și este util pentru tratarea afecțiunilor respiratorii.
 
Pinenul este cunoscut pentru capacitatea sa de a curăța plămânii și de a ușura respirația, iar limonenul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante. Camfenul este un antiviral, antifungic și expectorant, în timp ce mircenul este analgezic și sedativ.
 
Toate aceste terpene lucrează împreună pentru a crea un ulei esențial cu un număr incredibil de beneficii pentru sănătate.
 
Uleiul esențial de isop poate fi utilizat atât ca produs aromoterapic, cât și local, pentru a remedia simptomele afecțiunilor respiratorii, pentru a ameliora durerile musculare și pentru a susține un sistem imunitar sănătos.
 
Uleiul esențial de isop poate fi utilizat pentru ameliorarea simptomelor de tuse, răceală, gripă, congestie, bronșită, astm și alergii. Isopul are proprietăți antispastice, ajutând la reducerea spasmelor și la ameliorarea tusei.
 
Este de asemenea cunoscut ca un bun expectorant, putând ajuta la îndepărtarea excesului de flegmă din plămâni și de la nivelul căilor respiratorii. În plus, proprietățile antimicrobiene ale acestui ulei esențial ajută la lupta împotriva agenților patogeni răspunzători de afecțiunile respiratorii.
 
Dacă suferiți de o afecțiune respiratorie, difuzați ulei de isop în aerul din camera unde locuiți. Alternativ, adăugați câteva picături într-un castron cu apă fierbinte și inhalați vaporii vindecători sau amestecați-l cu un ulei de bază și masați ușor pe piept și gât.
 
Combate infecțiile și vindecă rănile
Acest ulei esențial are proprietăți antimicrobiene, care pot ajuta la combaterea infecțiilor în cazul rănilor minore, cum ar fi arsuri, mușcături, zgârieturi și tăieturi. De asemenea, promovează vindecarea rănilor și reduce șansele de a rămâne cicatrici.
 
Pentru a trata rănile minore și pentru a preveni infecția, amestecați câteva picături de ulei esențial de isop cu un ulei de bază și aplicați direct pe zona afectată.
 
Pentru a reduce dimensiunea cicatricilor, amestecați-l cu un ulei de bază hrănitor, cum ar fi jojoba, și aplicați direct pe cicatrice de câteva ori pe zi.
 
Pentru un tratament natural al acneei, adăugați o picătură de ulei esențial de isop în loțiunile de față și/sau corp pe care le folosiți zilnic.
 
Calmează mușchii răniți
Un studiu din 2002 a testat pe cobai activitatea de relaxare musculară a uleiului esențial de isop, rezultatele indicând faptul că uleiul are proprietăți de relaxare musculară.
 
În plus față de proprietățile antispastice și antiinflamatorii, este ideal pentru calmarea și relaxarea musculaturii dureroase. Acesta poate ajuta, de asemenea, la reducerea crampelor și spasmelor.
 
Pentru a ameliora durerile musculare după o zi lungă, amestecați câteva picături de ulei esențial de isop cu un ulei de bază și masați ușor pe zonele inflamate. De asemenea, puteți adăuga câteva picături de ulei esențial de isop într-o baie caldă.
 
Promovează sănătatea pielii
Uleiul esențial de isop are proprietăți astringente, care cresc tonusul pielii și reduc semnele de îmbătrânire, cum ar fi liniile fine și ridurile. Ținând cont de capacitatea sa de a lupta împotriva infecțiilor și de a reduce apariția cicatricilor, utilizând uleiul esențial de isop veți avea o piele frumoasă și tânără. Uleiul esențial de isop poate ajuta, de asemenea, la reducerea leziunilor de psoriazis și a eczemelor.
 
Pentru a păstra pielea curată, tânără și sănătoasă, adăugați o picătură sau două de ulei esențial de isop în crema dvs. de hidratare, de curățare, în loțiunile de corp sau în alte creme fără parfum folosite.
 
Promovează digestia corectă
Acest ulei esențial este un stimulent, care ajută la creșterea producției de bilă și sucuri gastrice. Toate acestea ajută procesul digestiv.
 
De asemenea, isopul ajută peristaltismul intestinal, susținând și prin aceasta procesul digestiv. În plus, proprietățile carminative ale acestui ulei ajută la ameliorarea flatulenței și pot reduce indigestia, greața, pierderea apetitului și arsurile la stomac.
 
Pentru o digestie bună, amestecați câteva picături de ulei esențial de isop cu un ulei de bază și masați pe abdomenul inferior. Alternativ, difuzați uleiul într-o încăpere sau luați câte puțin intern, pe tot parcursul zilei.
 
Detoxifică corpul
Proprietățile diuretice ale uleiului esențial de isop ajută la urinare și, astfel, la îndepărtarea exceselor de grăsimi, săruri și apă. Acest ulei esențial acționează și ca febrifug, putând reduce febra prin stimularea transpirației și eliminarea toxinelor.
 
Prin eliminarea toxinelor nedorite din corpul tău, uleiul esențial de isop întărește sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva bolilor.
 
Pentru a ajuta la procesul de dezintoxicare, difuzați ulei esențial de isop în întreaga casă. De asemenea, puteți amesteca câteva picături cu un ulei de bază și masați ușor pe tălpile picioarelor pentru a reduce febra.
 
Dezinfectează casa
Pur și simplu difuzarea uleiului esențial de isop în întreaga casă poate elimina agenții patogeni din aer, permițându-vă dvs. și familiei să rămâneți sănătoși.
 
Puteți combina isopul cu alte uleiuri esențiale dezinfectante, cum ar fi arborele de ceai, lămâie sau eucalipt, pentru a extinde proprietățile sale de curățare.
 
Siguranță și precauții
Uleiul esențial de isop este sigur pentru utilizarea locală și aromatică, dar trebuie folosit cu grijă când este administrat intern. Acest ulei poate irita pielea sensibilă, deci este recomandat să se dilueze într-un ulei purtător înainte de a aplica local. Faceți întotdeauna un test de sensibilitate cutanată pentru a vă asigura că nu există reacții sensibile sau alergice înainte de a aplica pe zone mai mari ale corpului.
 
Deoarece este cunoscut faptul că uleiul de isop provoacă menstruația, trebuie evitat de femeile care sunt însărcinate sau care alăptează.
 
Dacă aveți epilepsie sau antecedente de convulsii, nu utilizați acest ulei.
 
Datorită prezenței pinocamfonei, acest ulei stimulează nervii și poate provoca convulsii dacă este folosit în exces. Astfel, nu ar trebui să fie utilizat la copii, iar adulții nu trebuie să depășească mai mult de 30 de picături de ulei pe zi.
 
Dacă aveți o istoric de tensiune arterială crescută, consultați un medic înainte de a utiliza uleiul esențial de isop. În plus, consultați medicul înainte de a încerca să utilizați uleiul esențial de isop pentru a trata o afecțiune cronică.
Comentariile produsului:
Nu exista comentarii.
Trebuie să fiți înregistrat pentru a putea comenta

Articolul zilei

Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

sursa: pure-alchemy.ro

Primim adeseori întrebări despre argintul coloidal dacă este coloidal, ionic, sau coloidal ionic. Pe această temă s-au scris atâtea articole, încât nu vom insista foarte mult. Vom preciza doar că, din punctul nostru de vedere, este o batere a apei în piuă și o despicare la fel de inutilă a firului de păr în... două (jumătatea ionică și cea coloidală a firului de păr, ca să zicem așa).

De ce?

Citește mai mult:Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

Calitate, pentru că meriți!

AquaNano TareDeTot, 125ppm

Probabil cel mai puternic argint electrocoloidal din Romania...
Comandă acum!

Ai parte de reduceri!

Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 250RON, ai reducere 10%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 400RON, ai reducere 15%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 550RON, ai reducere 20%.
Nou! Acum, minerale activate cu aur! Citește mai mult...

Transport gratuit

Transport
Oriunde în țară, pentru comenzi cu valoarea mai mare de 150RON.

Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

Vă recomandăm să citiți cu atenție, și să aplicați perseverent informațiile conținute în acest articol, mai ales în cazul în care vă confruntați, dumneavoastră personal sau cineva drag, cu această afecțiune.

Am structurat aici un protocol clar și eficient, ale cărui efecte sunt excepționale atunci când este aplicat perseverent, și mai ales în stadii incipiente.

Totodată, el poate fi completat cu diferite alte adjuvante, uzual fără probleme semnificative, și poate fi utilizat în paralel cu chimioterapia sau radioterapia, caz în care efectele secundare ale acestor tratamente vor fi semnificativ reduse.

Citește mai mult:Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

T-Stop
un remediu antitumoral de excepție
ArgiDent
Pastă de dinți naturală, foarte eficientă, pentru persoane sensibile
Gel de Aloe Vera
Pur, natural, din culturi organice
Aur coloidal
Vital Pur, Olympus - tinerețea sufletului tău
Argint coloidal Protect, Forte
Protecție, prevenire, vindecare
Deodorante naturale cu argint coloidal
Deovis, te păstrează curat în mod delicat
Magneziu, calciu, potasiu, fier, cupru, mangan, zinc
Minerale organice, pure, fără aditivi
ArgiMax, argint coloidal 1000ppm
Acțiune puternică, decisivă, rapidă
Virgo, Tytan, Coral
Săpunuri lichide 100% naturale, cu argint și aur coloidal
ArgO2, inamicul bacteriilor și mucegaiurilor
Puterea combinată a argintului și oxigenului
Vitamina C naturală
normală sau alcalină
Uleiuri esențiale naturale
Sănătate și încântare

Copyright

AghorasBio, AquaNano, Mellixir,

Electrik, Auris, AloeDirect,

CannExtract, FlorEsențial, BioMineral,

sunt mărci comerciale Aghoras Invent.

 

Copyright: Aghoras Invent 

Plătiți în siguranță

logoPL
Puteți efectua plățile online, prin intermediul cardului de debit/credit, sau din contul dumneavoastră PayPal.

Contactați-ne oricând

Comenzi:
Vodafone - 0734394338
Orange - 0754432971
Telekom - 0214240504
RDS - 0771078288
Program: Luni-Vineri, 8-15
 
Relații cu clienții, comenzi:
Telekom - 0767287306
WhatsApp, SMS - 0767287306
Program: Luni-Duminică, 8-22
 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
 
Comenzi: 0214240504, 0734394338, 0754432971, 0771078288, Relații cu clienții: 0767287306, (inclusiv WhatsApp, SMS)
facebook_page_plugin