There is no translation available.

By Konstantin Eriksen

 

Cât control avem asupra propriilor noastre vieți? Suntem cu adevărat controlați de genele noastre, închiși în propriul nostru egoism, așa cum afirmă unii autori moderni? Câtă putere avem să ne făurim viața noastră și pe cea a altora?

Contrar față de ceea ce mulți oameni cred, accentul plasat pe genele care determină comportamentul uman este doar teorie și doctrină. Modelul ”genei egoiste” este o asumpție, nu este un fapt științific.

Care este dogma centrală?

Dogma centrală este doctrina conform căreia informația din celulele noastre curge doar într-o direcție: de la ADN la ARN și apoi la proteine. Pur și simplu, este o credință dogmatică în determinismul absolut.

Să privim puțin în trecut. În 1990 a început un program imens de cercetare internațională, proiectul genomului uman. Scopul afirmat al acestui proiect a fost de a face o descriere completă a tuturor genelor la om și a interacțiunilor lor folosind programe pe calculator și apoi această cunoaștere să fie convertită în ”beneficii” profitabile pentru omenire, cum ar fi descoperirea unor remedii pentru bolile cele mai oribile.

Cu siguranță că au făcut ca proiectul să sune bine și au cheltuit o mulțime de bani, dar oare a fost folosit pentru a face bine? Personal, nu cred. 

În esență, dogma centrală spune că, de vreme ce proteinele sunt legate de procesele vieții din celulele noastre și funcțiile lor pot face doar ceea ce le spun genele noastre (asta vor să credem corpul medical și anumite ramuri fanatice ale teoriei evoluționismului), urmează că oamenii nu sunt decât expresia deterministă a genelor. Niște mici roboți, a căror biologie, ale căror emoții, sănătate și credințe nu sunt la alegere.

Asta este teoria predată în școlile medicale și în universitățile din toată lumea, astăzi. Din fericire, pentru toți oamenii conștienți, această credință debilitantă s-a dovedit a fi falsă.

 

Este evoluția deterministă?

Cu 50 de ani înainte de publicarea Originii speciilor lui Darwin, francezul Jean Baptiste Lamarque a postulat că ființele vii trebuie să aibă o percepție a mediului pentru a se putea dezvolta și că ele se dezvoltă ca răspuns la schimbările din mediul înconjurător. Ideea sa era că mutațiile genetice nu sunt întâmplătoare. Există o inteligență inerentă pe care nici nu putem începe să o înțelegem. 

Răspunsul comunității științifice din acea vreme nu a fost favorabil. Au ridiculizat teoria lui Lamarque și l-au eliminat din istoria cărților, dându-i lui Darwin creditul pentru descoperirea evoluției, deși, în realitate, Darwin și-a publicat cartea la 50 de ani după Lamarque și teoria din cartea sa s-a bazat pe lucrarea unui alt om, Alfred Russel Wallace, multe dintre ideile căruia au fost copiate de Darwin.

Conform cu Lamarque, este un joc de forțe între ființele vii și mediul înconjurător. Conform modelului darwinist, evoluția este strict deterministă și este bazată pe mutații întâmplătoare. Deci, cine s-a apropiat mai mult de adevăr? Din fericire pentru noi, Lamarque a avut dreptate cel puțin într-o problemă: celulele au conștiință.

 

Apariția științei Epigeneticii

O mulțime de biologi inteligenți au dovedit fără dubii că determinismul dogmei de bază este fals. Genele nu determină produsele omului: răspunsurile noastre la mediu determină de fapt expresia genelor noastre.

Acest fapt a fost dovedit cu certitudine în 1988 de biologul britanic John Cairns. Acesta a luat o bacterie ale cărei gene nu îi permiteau să producă lactază, enzima necesară pentru digestia zahărului din lapte, și a plasat bacteria în cutii petri unde singura hrană prezentă era lactaza. Spre uimirea sa, în câteva zile, toate cutiile petri au fost colonizate de bacterii și acestea consumau lactoză. ADN-ul bacteriei s-a schimbat ca răspuns la mediul înconjurător.

Acest experiment a fost replicat de mai multe ori și cercetătorii nu au găsit o explicație mai bună decât acest fapt evident: chiar și organismele primitive pot să evolueze (adapteze?) conștient.

Deci, informația curge în ambele direcții, de la ADN la proteine și de la proteine la ADN, contrazicând ”dogma centrală”. Genele pot fi activate și dezactivate de semnale din mediul înconjurător. Conștiința celulei este înăuntrul membranei celulare. Fiecare celulă din corpurile noastre are un tip de conștiință. Genele își schimbă expresia în funcție de ceea ce se petrece în afara celulelor și chiar în afara corpurilor noastre.

Ce înseamnă asta pentru noi?

Suntem liberi să luăm decizii care au impact asupra vieților noastre și asupra vieților altora. Nu suntem roboți care îndeplinim comenzile genelor noastre. Credințele ne pot schimba biologia. Avem puterea de a ne vindeca, de a ne spori respectul de sine și de a îmbunătăți viața emoțională. Fiecare aspect al vieților noastre poate fi îmbunătățit cu intenția potrivită.

Cel mai rău lucru pe care-l putem face ca oameni care gândesc și simt este să ne rupem de emoțiile noastre profunde, pozitive și să lăsăm frica și mânia să ne controleze viețile. Când permitem să fim copleșiți de negativism, ne punem într-o stare psiho-biologică de frică înrudită cu răspunsul de luptă sau fugă. Pentru a crește pozitiv ca ființe umane, este necesar să exprimăm emoții pozitive precum dragostea, afecțiunea, bucuria și voința de a ne birui pe noi înșine și viețile noastre. Atunci când ne schimbăm credințele, ne schimbăm stările emoționale. Când se petrece asta, ne schimbăm viețile. Mai întâi trebuie să credem. Numai atunci ne ofeirm oportunitatea să realizăm.

Articolul zilei

Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

There is no translation available.

sursa: pure-alchemy.ro

Primim adeseori întrebări despre argintul coloidal dacă este coloidal, ionic, sau coloidal ionic. Pe această temă s-au scris atâtea articole, încât nu vom insista foarte mult. Vom preciza doar că, din punctul nostru de vedere, este o batere a apei în piuă și o despicare la fel de inutilă a firului de păr în... două (jumătatea ionică și cea coloidală a firului de păr, ca să zicem așa).

De ce?

Read more: Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

Well-deserved quality!

AquaNano TareDeTot, 125ppm

This may be the strongest Colloidal Silver in Romania...
Order now!

Ai parte de reduceri!

Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 200RON, ai reducere 10%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 400RON, ai reducere 15%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 600RON, ai reducere 20%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 800RON, ai reducere 25%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 1000RON, ai reducere 30%.
Nou! Acum, minerale activate cu aur! Citește mai mult...

Free shipping

Shipping
For orders over 150 RON, only in Romania.

Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

There is no translation available.

Vă recomandăm să citiți cu atenție, și să aplicați perseverent informațiile conținute în acest articol, mai ales în cazul în care vă confruntați, dumneavoastră personal sau cineva drag, cu această afecțiune.

Am structurat aici un protocol clar și eficient, ale cărui efecte sunt excepționale atunci când este aplicat perseverent, și mai ales în stadii incipiente.

Totodată, el poate fi completat cu diferite alte adjuvante, uzual fără probleme semnificative, și poate fi utilizat în paralel cu chimioterapia sau radioterapia, caz în care efectele secundare ale acestor tratamente vor fi semnificativ reduse.

Read more: Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

T-Stop
Exceptional antitumor remedy
Mellixir, based on honey, fruits and herbs
A beverage for your soul!
ArgiDent
Natural and very eficient toothpaste, for sensitive persons
Aloe Vera gel
Pure, natural, from organic crops
Colloidal gold
Vital Pur, Olympus - youth thy soul
Colloidal silver Protect, Forte
Protection, prevention, healing - antiviral, antibacterian
Natural deodorants, with colloidal silver and gold
Deovis, it keeps you fresh gently
Helia, Sativa, Delis
Natural skin care creams, with colloidal silver, gold and platinum
Magnesium, calcium, potasium, iron, copper, manganese, zinc
Pure organic minerals, containing no additives
ArgiMax, colloidal silver 1000ppm
Strong, fast, decisive action
Virgo, Tytan, Coral
Liquid soaps 100% natural, with colloidal silver or colloidal gold
ArgO2, the enemy of germs, parasites and moulds
The combined power of silver and oxygen
Colloidal minerals
Handy information
Natural vitamin C
normal or alkaline
Natural essential oils
Health and delight

Copyright

AghorasBio, AquaNano, Mellixir,

Electrik, Auris, AloeDirect, CannExtract, FlorEsential, BioMineral, are Aghoras Invent trademarks.

 

Copyright  S.C Aghoras Invent  S.R.L

AghorasBio, AquaNano, Mellixir, Electrik, Auris, AloeDirect, CannExtract, FlorEsential, BioMineral, are Aghoras Invent trademarks.

Pay safe

logoPO
You may pay online, by credit card or PayPal

Contact us. Anytime.

Orders:
Vodafone - 0734394338
Orange - 0754432971
Telekom - 0214240504
RDS - 0771078288
Monday-Wednesday, 08AM-03PM
 
Phone support, orders:
Telekom - 0767287306
WhatsApp, SMS - 0767287306
08AM-10PM
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
 
Orders: 0214240504, 0734394338, 0754432971, 0771078288, Phone suport, orders: 0767287306, (including WhatsApp, SMS)
facebook_page_plugin