There is no translation available.
Odată cu studiile recente referitoare la beneficiile la fibrelor izolate și cu revistele care susțin dieta bogată în fructe și legume, este clar acum că sunt componente într-o dietă bazată pe plante, altele decât nutrienții tradiționali, care pot reduce riscul de cancer. În versiunea actualizată din anul 2000 a Dietary Guidelines for Americans, USDA recomandă consumul multor fructe și legume (atenție să nu fie modificate genetic, n.trad.) pentru că ele oferă nu numai vitamine, minerale și fibre, dar și alte substanțe numite de experți ”fitochimice”.
Steinmetz and Potter într-un studiu din 1996 au identificat mai mult de o duzină de clase ale acestor substanțe chimice biologic active ale plantelor. O listă a acestor substanțe fitochimice poate fi consultată în Journal of the American Dietetic Association și include substanțe importante familiare, precum indol-3-carbinolul, compușii din usturoi, izoflavonele, saponinele, fitosterolii, limonenul, lutein licopenul și flavonoidele. Steinmetz and Potter au descoperit în majoritatea acestor studii (cel puțin 22 de studii pe animale), că animalele hrănite cu mai multe vegetale sau fructe au avut mai puține tumori, tumori mai mici, mai puține metastaze, mai puține deteriorări ale ADN-ului, niveluri mai ridicate de enzime implicate în detoxificarea de agenți cancerigeni, sau alte rezultate care indică un risc mai scăzut de cancer. Un fapt și mai important, substanțele fitochimice din fructe și vegetale se pare că stimulează longevitatea.