There is no translation available.

Menopauza

Menopauza poate fi definită ca o afecțiune în care perioadele menstruale ale unei femei lipsesc pentru o perioadă mai mare de 12 luni. Este acea perioadă a vieții unei femei când ovarele își diminuează funcționarea. Procesul este gradat (perioada de tranziție perimenopauzală) și vârsta medie la care o femeie intră la menopauză este de aproximativ 51 de ani, dar în unele cazuri se poate întâmpla încă de la vârsta de 30 de ani sau la vârsta de 60 de ani. Nici un test de laborator nu a putut determina sau prezice vârsta la care o femeie va intra la menopauză.

 

Care sunt simptomele menopauzei?

Simptomele menopauzei includ schimbări de dispoziție, probleme frecvente de urinare și vaginale, sângerări vaginale anormale și bufeuri. Unele dintre complicațiile pe care o femeie este probabil să le dezvolte după menopauză includ afecțiuni ale inimii și osteoporoza.

Ce sunt bufeurile?

Multe femei, de asemenea, prezintă episoade de bufeuri în timpul menopauzei din cauza nivelurilor scăzute de estrogen în organism. Un bufeu este o senzație de căldură, uneori însoțită de roșeață, care se răspândește în tot corpul. Bufeurile sunt adesea urmate de transpirație. Acestea pot dura de la câteva secunde până la o jumătate de oră și pot apărea în orice moment al zilei. Motivul principal al acestor bufeuri este deschiderea și constricția frecventă a vaselor de sânge, datorate menopauzei.

 

Cele mai bune uleiuri esențiale de utilizat la menopauză

1. Uleiuri esențiale pentru îmbunătățirea nivelului de estrogen din organism

Diferite uleiuri esențiale cum ar fi busuioc, salvie, coriandru, angelică, chiparos, fenicul, anason conțin componente hormonale estrogenice, care sunt utile în timpul menopauzei. Atunci când aceste uleiuri esențiale sunt utilizate împreună cu ulei de lămâie sau de mentă, acestea pot ajuta la ameliorarea bufeurilor. Deoarece pielea absoarbe direct uleiurile esențiale, aplicarea uleiurilor esențiale este cea mai benefică pentru zonele grase ale organismului în care hormonii sunt produși și depozitați.

 

2. Uleiuri esențiale pentru echilibrarea hormonilor

Uleiurile esențiale cum ar fi neroli, lavanda și geranium ajută la echilibrarea hormonilor și la modificarea simptomelor menopauzei. Veți descoperi că aceste uleiuri esențiale sunt folosite în cremele de față cunoscute, care vizează reducerea semnelor de îmbătrânire. Utilizate într-o cremă de întinerire, aceste uleiuri nu numai că dau viață și tonus pielii uscate, ci combat și uscăciunea vaginală. Adăugați ulei de vitamina E pentru a îmbunătăți flexibilitatea și rezistența membranei vaginale și pentru vindecarea rapidă a abraziunilor care s-au produs datorită actului sexual cu vaginul uscat. Pe lângă aromoterapie, este de asemenea important să urmați un regim alimentar strict, pentru a obține o alinare a simptomelor neplăcute ale menopauzei.

 

3. Uleiuri esențiale pentru bufeuri

Uleiul esențial de salvie oferă o ameliorare substanțială a simptomelor menopauzei, cum ar fi bufeurile. În plus, cimbrul, menta și mușețelul roman pot ajuta, de asemenea, la reducerea bufeurilor în mod natural. Luați doar 3 picături din oricare dintre aceste uleiuri și masați ușor pe ceafă și tălpi, pentru ameliorarea bufeurilor.

La primul semnal de bufeuri, puneți imediat 1-2 picături de ulei esențial de mentă pe o pânză curată și inspirați fără probleme.

 

Diferite moduri de utilizare a uleiurilor esențiale pentru ameliorarea rapidă a simptomelor menopauzei

 

Când vine vorba de utilizarea uleiurilor esențiale, mai puțin este întotdeauna mai bine. Uleiurile esențiale sunt extracte naturale concentrate și doar câteva picături sunt suficiente pentru a conferi un efect puternic de vindecare. Acestea fiind spuse, iată câteva dintre cele mai bune modalități de utilizare a uleiurilor esențiale pentru ameliorarea rapidă a simptomelor menopauzei:

 

1. Folosiți ca hidratant pentru corp

Se amestecă 5-8 picături de ulei esențial la alegerea dvs. la 1 lingură (15 ml) de cremă, loțiune sau ulei de bază (sâmburi de caise sau migdale dulci). Aplicați acest hidratant de corp de două sau trei ori pe zi.

 

2. Inhalare

Puneți câteva picături de ulei esențial la alegerea dvs. pe o pânză, sau o batistă și inhalați ori de câte ori apar simptomele. Alternativ, puteți folosi și un difuzor electric de aromoterapie.

 

3. Spray de cameră

Adăugați 2-10 picături de ulei esențial într-o sticlă mică cu pulverizator. Adăugați 30 ml vodcă și agitați bine pentru a dispersa uleiul esențial. Adăugați 60 ml apă distilată și amestecați din nou înainte de pulverizare. Încercați să evitați pulverizarea în apropierea suprafețelor de lemn, deoarece uleiurile esențiale pot păta.

 

4. Ulei de masaj / de baie

Se amestecă 8 picături de ulei esențial cu 1 lingură (15 ml) de ulei de bază Adăugați-o la o baie cu apă caldă sau folosiți-o pentru un masaj.

 

5. Baie de lapte

Se amestecă 8 picături de ulei esențial în ½ ceașcă de lapte sau smântână pentru a dispersa uleiul și se toarnă în cada cu apă fierbinte, pentru a crea baia luxoasă de lapte.

 

Cele mai bune rețete cu uleiuri esențial pentru ameliorarea simptomelor menopauzei

 

Deși există opinii diferite despre ceea ce este cel mai bun pentru ameliorarea simptomelor menopauzei și ce nu este, noi vă prezentăm unele dintre uleiurile esențiale care sunt cunoscute că oferă cele mai bune rezultate: salvie, mentă, fenicul, nucșoară, chiparos, neroli, lavandă, coriandru, cimbru roșu, măghiran, iasomie, salvie, portocale, lemn de trandafir, grapefruit, mușețel, trandafir, petitgrain, geranium și busuioc. Iată câteva dintre rețetele pe care vi le recomandăm cu încredere pentru o alinare rapidă a simptomelor menopauzei:

 

Rețetă 1 – Plasture cu ulei esențial

Puteți utiliza oricare dintre uleiurile esențiale menționate mai sus pentru a pregăti un plasture cu uleiuri esențiale. Înmuiați o rondea de bumbac sau tifon în 10 sau mai multe picături de ulei de cocos, și apoi adăugați câteva picături (nu mai mult de cinci) de ulei esențial la alegere. Puneți plasturele direct peste ovare și deasupra osului pubian, folosind bandă adezivă. Faceți acest lucru cel puțin de două ori pe zi. Bandajele pot fi de asemenea folosite în locul benzilor adezive.

 

Rețetă 2 - Pentru masajul vaginal

Această tehnică este simplă, dar o găsim foarte utilă. Mucoasa vaginală tinde să-și piardă rezistența pe măsură ce devine mai subțire. Un masaj delicat, cu vârful degetelor îmbibat într-un amestec de ulei de bază și uleiuri esențiale alese din lista menționată anterior, va oferi o mare alinare. Aceasta este, de asemenea, o opțiune bună ca lubrefiant.

 

Rețeta 3

ingrediente

2 picături de ulei esențial de salvie

7 picături de ulei esențial de lămâie

11 picături de ulei esențial de geranium

Adăugați toate ingredientele la 30 ml ulei de cocos și masați tot corpul. De asemenea, le puteți adăuga în cadă când faceți baie.

 

Rețetă 4 - Pentru o alinare instantanee a bufeurilor

Adăugați 4 picături de ulei esențial de mentă într-o cană de apă. Păstrați acest amestec în frigider și amestecați-l bine de două ori pe zi pentru următoarele două zile. După două zile, puneți acest amestec într-o sticlă mică pe care o puteți purta la dvs. Dacă vă confruntați cu bufeuri, umeziți o cârpă folosind o cantitate mică din această apă, aplicați pe ceafă și pe față și beți apa rămasă. Acest lucru vă va oferi o alinare instantanee.

 

Rețetă 5 - Pentru transpirații nocturne

ingrediente

10 picături de ulei esențial de cimbru

10 picături de ulei esențial de salvie

20 picături de ulei esențial de lămâie

20 picături de ulei esențial de grapefruit

Adăugați ingredientele menționate mai sus în 60 ml ulei de cocos și utilizați pentru masajul corporal sau adăugați în cadă când faceți baie.

 

Rețeta 6 - retenția apei și umflare

ingrediente

10 picături de ulei esențial de mentă

10 picături de ulei esențial de ienupăr

10 picături de ulei esențial de fenicul

30 picături de ulei esențial de lămâie

Adăugați ingredientele menționate mai sus într-o baie caldă sau în 60 ml ulei de cocos și masați partea inferioară a spatelui și zona abdominală.

 

Rețetă 7 - Ulei de corp contra menopauzei

ingrediente

60 ml de ulei vegetal sau loțiune de corp

1 picătură de ulei de iasomie

1 picătură ulei de angelică

2 picături de ulei de salvie

5 picături de ulei de geranium

6 picături ulei de lămâie

Se amestecă toate ingredientele și se utilizează cel puțin o dată pe zi, ca o loțiune, ca ulei de masaj sau în baie (se adaugă 2 lingurițe în cada cu apă caldă). Alternativ, puteți adăuga aceleași uleiuri esențiale la 60 ml de loțiune de corp. Utilizați orice loțiune cunoscută cu ingrediente naturale.

 

Rețetă 8

Cel mai bun mod de a încorpora uleiuri esențiale în rutina zilnică este să le adăugați în mod regulat în apa de baie. Adăugați uleiurile esențiale recomandate (6-8 picături în total) în apa de baie și bucurați-vă de o baie relaxantă lungă. Adăugarea câtorva picături din uleiul de geranium, de chiparos și de salvie în apa de baie vă ajută să reduceți bufeurile și transpirațiile nocturne.

 

Rețetă 9 - Rețetă balsam

ingrediente

10 până la 13 picături de ulei esențial de piper

2 linguri de ceară albine

5 linguri de ulei de migdale

5 lingurițe de ulei de cocos organic

Procedură

Puneți uleiul de migdale dulci, uleiul de cocos și ceara de albine într-o oală cu fund dublu. În absența acesteia, puteți pune uleiul într-o sticlă mică de sticlă și puneți flaconul într-o oală cu apă, cu ceva sub sticlă pentru a o ține ridicată de pe fundul tăvii și departe de căldura directă. Expunerea directă la căldură poate distruge proprietățile vindecătoare ale uleiurilor esențiale. Se încălzește ușor (nu se fierbe!) până când ceara se topește.

Lăsați amestecul să se răcească timp de aproximativ 20-30 de secunde. Acum adăugați ulei de mentă și amestecați ușor cu o lingură de lemn, sau bețișoare de bambus (nu de plastic sau metal).

Când s-a amestecat corespunzător, se toarnă balsamul într-un recipient pentru a se răci. Puteți utiliza cutii de balsam pentru buze, sau tuburi de balsam pentru buze.

 

Rețeta 10 - Apă răcoritoare împotriva bufeurilor

Uleiurile esențiale de mușețel roman și de salvie ajută la armonizarea schimbărilor de dispoziție, iar menta poate ușura bufeurile. Pentru vă crea propria apă răcoritoare, amestecați următoarele ingrediente într-un spray de sticlă de 120 ml, din sticlă închisă la culoare.

8 picături de ulei esențial de mușețel roman, de salvie și de mentă

30 ml de extract de hamamelis

90 ml Apă distilată

 

Rețetă 11 - Baie urmată de masaj

Uleiurile esențiale recomandate pentru echilibrul hormonal includ salvie, geraniu, coriandru, angelica, chiparos, fenicul și anason. Adăugarea a 10-20 de picături din oricare dintre aceste uleiuri esențiale în cadă poate ajuta la ameliorarea simptomelor. După baie, urmați această rețetă:

ingrediente

1 picătură de geranium

1 picătură de neroli

2 picături de salvie

30 ml de ulei de bază

Se amestecă toate ingredientele și se masează ușor partea inferioară a spatelui și a abdomenului.

 

Rețetă 12

Pentru a ajuta la ameliorarea bufeurilor, uleiurile esențiale de salvie, lămâie, geranium și mentă sunt cele mai bune pe care le puteți alege. Adăugați câteva picături din fiecare dintre aceste uleiuri în apa de baie sau într-o loțiune. Uleiul esențial de mentă, în special, are un efect instantaneu de răcorire. O baie caldă de picioare cu câteva picături de ulei de mentă este, de asemenea, foarte relaxantă și răcoritoare.

 

Alte simptome comune ale menopauzei și combaterea lor prin utilizarea uleiurilor esențiale

Schimbările de dispoziție sunt unul dintre simptomele comune ale menopauzei și premenopauzei. În această perioadă, emoțiile sunt incontrolabile și sălbatice. Episoadele de plâns sau de panică fără nici un motiv, sau sentimentul de frică bruscă / ciudată, pot să apară din senin și să dispară la fel de repede, lăsând femeia cu pricina epuizată și uluită. În momente ca acestea, folosirea uleiurilor esențiale într-un difuzor de aromoterapie poate fi de mare ajutor. Uleiuri precum neroli, semințe de țelină, mușețel, măghiran, levănțică și melissa pot ajuta la calmarea nervilor, prin pătrunderea lor în sistemul limbic și prin efectul direct asupra centrul creierului ce asigură regularizarea producției de substanțe chimice. Când hormonii devin ”sălbatici”, dați timp corpului și minții să se echilibreze. O terapie blândă cu uleiuri esențiale poate aduce pacea și liniștea de care aveți nevoie cel mai mult.

Baia cu uleiuri esențiale, în special mineralele marine, poate fi revigorantă și stimulantă pentru femeile aflate în perioada de menopauză. Oboseala și letargia sunt asociate cu dezechilibrul hormonal. Dacă nu reușiți să vă ocupați chiar și de cele mai mici sau mai ușoare sarcini, luați-vă timp pentru dvs. și bucurați-vă de o baie caldă, plină de arome de lămâie, verbena, busuioc, geranium, mentă, imortele sau rozmarin. Acestea vă vor ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit și, pe deasupra, vă vor stimula mintea. Memoria slabă și lipsa de concentrare sunt asociate adesea cu menopauza. Uleiurile menționate anterior ajută la eliminarea anxietății și vă conferă o capacitatea mărită de concentrare mentală.

Transpirațiile nocturne sunt o altă problemă care devine deseori insuportabilă în faza de menopauză. Unele dintre uleiurile esențiale potrivite pentru ameliorarea transpirațiilor nocturne includ mușețel, lămâie, geraniu, fenicul și salvie. Combinarea tuturor acestor uleiuri esențiale cu ulei de bază și masarea în sensul acelor de ceasornic în jurul burții și al sânilor poate îmbunătăți fluxul limfatic, permițând în același timp pătrunderea uleiurilor în sânge și apoi în sistemul endocrin, unde acestea vor ajuta la echilibrarea hormonilor.

Articolul zilei

Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

There is no translation available.

sursa: pure-alchemy.ro

Primim adeseori întrebări despre argintul coloidal dacă este coloidal, ionic, sau coloidal ionic. Pe această temă s-au scris atâtea articole, încât nu vom insista foarte mult. Vom preciza doar că, din punctul nostru de vedere, este o batere a apei în piuă și o despicare la fel de inutilă a firului de păr în... două (jumătatea ionică și cea coloidală a firului de păr, ca să zicem așa).

De ce?

Read more: Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

Well-deserved quality!

AquaNano TareDeTot, 125ppm

This may be the strongest Colloidal Silver in Romania...
Order now!

Ai parte de reduceri!

Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 200RON, ai reducere 10%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 400RON, ai reducere 15%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 600RON, ai reducere 20%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 800RON, ai reducere 25%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 1000RON, ai reducere 30%.
Nou! Acum, minerale activate cu aur! Citește mai mult...

Free shipping

Shipping
For orders over 150 RON, only in Romania.

Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

There is no translation available.

Vă recomandăm să citiți cu atenție, și să aplicați perseverent informațiile conținute în acest articol, mai ales în cazul în care vă confruntați, dumneavoastră personal sau cineva drag, cu această afecțiune.

Am structurat aici un protocol clar și eficient, ale cărui efecte sunt excepționale atunci când este aplicat perseverent, și mai ales în stadii incipiente.

Totodată, el poate fi completat cu diferite alte adjuvante, uzual fără probleme semnificative, și poate fi utilizat în paralel cu chimioterapia sau radioterapia, caz în care efectele secundare ale acestor tratamente vor fi semnificativ reduse.

Read more: Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

T-Stop
Exceptional antitumor remedy
Mellixir, based on honey, fruits and herbs
A beverage for your soul!
ArgiDent
Natural and very eficient toothpaste, for sensitive persons
Aloe Vera gel
Pure, natural, from organic crops
Colloidal gold
Vital Pur, Olympus - youth thy soul
Colloidal silver Protect, Forte
Protection, prevention, healing - antiviral, antibacterian
Natural deodorants, with colloidal silver and gold
Deovis, it keeps you fresh gently
Helia, Sativa, Delis
Natural skin care creams, with colloidal silver, gold and platinum
Magnesium, calcium, potasium, iron, copper, manganese, zinc
Pure organic minerals, containing no additives
ArgiMax, colloidal silver 1000ppm
Strong, fast, decisive action
Virgo, Tytan, Coral
Liquid soaps 100% natural, with colloidal silver or colloidal gold
ArgO2, the enemy of germs, parasites and moulds
The combined power of silver and oxygen
Colloidal minerals
Handy information
Natural vitamin C
normal or alkaline
Natural essential oils
Health and delight

Copyright

AghorasBio, AquaNano, Mellixir,

Electrik, Auris, AloeDirect, CannExtract, FlorEsential, BioMineral, are Aghoras Invent trademarks.

 

Copyright  S.C Aghoras Invent  S.R.L

AghorasBio, AquaNano, Mellixir, Electrik, Auris, AloeDirect, CannExtract, FlorEsential, BioMineral, are Aghoras Invent trademarks.

Pay safe

logoPO
You may pay online, by credit card or PayPal

Contact us. Anytime.

Orders:
Vodafone - 0734394338
Orange - 0754432971
Telekom - 0214240504
RDS - 0771078288
Monday-Wednesday, 08AM-03PM
 
Phone support, orders:
Telekom - 0767287306
WhatsApp, SMS - 0767287306
08AM-10PM
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
 
Orders: 0214240504, 0734394338, 0754432971, 0771078288, Phone suport, orders: 0767287306, (including WhatsApp, SMS)
facebook_page_plugin