There is no translation available.

Urechea vâjâie și e dureroasă, uneori durerea este atât de intensă, orice zgomot este de nesuferit, aveți o febră joasă și dorința de ușurare imediată: aceasta este infecția urechii. Durerea de urechi este nesuferită pentru toți, nu contează vârsta; bebelușii plâng, tinerii sunt morocănoși și adulții cu greu mai pot face ceva. Dacă suferiți de durere de urechi, citiți în continuare materialul deoarece este o informație care poate să vă ajute să ușurați simptomele și să reveniți la o stare de bine.

 

Ce este infecția urechii?

Deși mulți știu ce este o durere de ureche atunci când o trăiesc, adesea nu înțeleg structura sau echilibrul delicat al urechii. Urechea are trei secțiuni distincte: exterioară, mijlocie și interioară. Urechea externă include toate părțile urechii care sunt vizibile și continuă adânc în canalul auditiv, sfârșind la nivelul timpanului. Membrana timpanului și cavitatea aferentă plus alte câteva părți alcătuiesc urechea mijlocie. Urechea internă cuprinde cohleea, doi nervi importanți și tubul lui Eustache. În condiții normale, fiecare secțiune a urechii lucrează în armonie cu celelalte, ca într-o orchestră, conducând sunetul la creier pentru traducere. Infecția urechii apare atunci când una sau mai multe secțiuni sunt atacate de viruși sau bacterii. Atunci când urechea este infectată, aceste bacterii și viruși provoacă disconfort, umflare, roșeață și chiar pierderea auzului la nivelul urechii afectate. Pentru ca tratamentul să fie eficient, este important de stabilit care parte a urechii este afectată și ce provoacă infecția.

Infecțiile urechii: nu toate sunt la fel

Infecția urechii externe

Infecțiile urechii externe sunt ușor de diagnosticat și de tratat, dar sunt dureroase! Adesea, acest tip de infecție auriculară este provocată de apa care rămâne în urechi după înnot, baie, duș sau oricare altă activitate cu apa. De aceea acest tip de infecție este numită „urechea înotătorului”. Apa rămasă în canalul urechii este gazdă pentru bacteriile care se înmulțesc și cresc, provocând o mâncărime dureroasă și o iritație. Infecțiile urechii externe afectează oameni de toate vârstele și sunt nesuferite și extrem de sâcâitoare.

 

Infecțiile urechii medii și interne

Acest tip de infecție auriculară afectează atât urechea medie, cât și cea internă. Infecțiile auriculare care se produc dincolo de membrana timpanului sunt cunoscute ca infecții ale urechii medii. Ele sunt provocate de drenajul deficient al tuburilor lui Eustache la nivelul urechii interne. Atunci când aceste tuburi sunt blocate, poziționate nepotrivit pentru un drenaj bun, sau devin congestionate datorită răcelii sau alergiei, orice fluid este blocat în urechea medie, permițând bacteriilor să crească și să infecteze urechea. Durerile generate de infecțiile urechii medii au o intensitate de moment mai scăzută decât durerile generate de infecțiile urechii externe, dar durerea este adesea mai supărătoare. Pierderea temporară a auzului este posibilă în cazul acestui tip de infecție și, fără un tratament potrivit, timpanul se poate sparge pentru a slăbi presiunea și pentru a permite drenajul fluidului. Deși infecțiile urechii medii pot să apară la orice vârstă, cel mai adesea le întâlnim la bebelușii și la copiii la care tuburile lui Eustache nu au ajuns în poziția optimă pentru un drenaj optim.

 

Care sunt tratamentele eficiente pentru infecțiile auriculare?

Medicina tradițională și antibioticele

Dacă mergeți la doctor pentru infecție auriculară, probabil că vi se va prescrie un antibiotic. Deși această alegere pare a fi calea cea mai convenabilă, cercetătorii au descoperit dezavantaje importante ale acestei modalități de tratament.

 

Pro și contra tratamentului cu antibiotice

Pro

Infecțiile auriculare bacteriene ale urechii medii și externe răspund repede la antibiotice, calmând repede durerea și eliminând germenii patogeni.

 

Contra

Cercetările recente arată că numai 2 din 10 infecții auriculare sunt bacteriene, virușii fiind vinovați de celelalte 8 cazuri, pentru care utilizarea antibioticului este ineficientă. Multe tulpini bacteriene devin rezistente la antibiotice datorită expunerii excesive la antibioticele cele mai prescrise. Antibioticele nu sunt specializate pe tulpinile de bacterii, astfel încât luând antibiotice pentru o infecție auriculară, acestea vor distruge bacteriile de la nivelul urechii, dar vor ataca și bacteriile bune de care are nevoie corpul pentru o stare de sănătate optimă. Este bine să mergeți la doctor pentru un diagnostic cât mai corect și, dacă este necesar, trebuie să luați antibiotice.

 

Uleiurile esențiale: o soluție naturală

Aromaterapeuții utilizează de milenii uleiurile esențiale pentru tratarea unei varietăți de probleme de sănătate. Astfel, sunt mai multe uleiuri esențiale eficiente în calmarea simptomelor și în promovarea vindecării infecțiilor auriculare.

 

Uleiurile esențiale cele mai eficiente pentru calmarea durerilor de urechi

 

1. Uleiul de tea-tree

Utilizat pentru proprietățițe sale antimicrobiene, uleiul de tea-tree combate eficient infecțiile virale și bacteriene. El reduce de asemenea umflarea provocată de iritația la nivelul urechilor și ajută la evacuarea fluidului nedorit.

 

2. Ulei de cimbru

Acest ulei este minunat. Fiind antibacterian, antimicrobian și antifungic datorită prezenței compusului activ numit thymol, uleiul de cimbru este de un mare ajutor în tratarea infecției auriculare.

3. Uleiul de lavandă

Renumit pentru parfumul său calmant și utilizat în aromaterapie de ani de zile, uleiul de lavandă calmează durerea datorată infecțiilor auriculare și crește circulația sanguină în zona în care este aplicat, crescând capacitatea de vindecare naturală a corpului și calmând iritația.

 

4. Uleiul de busuioc

Uleiul de busuioc este antiviral și antibacterian, fiind eficient în ambele tipuri de infecții auriculare. Utilizat pentru calmarea imediată a simptomelor, uleiul de busuioc descongestionează țesutul urechii și reduce umflarea care poate provoca blocajul urechii interne și externe.

 

5. Uleiul de măsline

Efectul marcant al uleiului de măsline în cazul tratării infecției auriculare este că deschide tuburile lui Eustache și, astfel, fluidul din urechea medie poate fi drenat, purtând cu el o multitudine de viruși și bacterii. De asemenea, uleiul de măsline calmează țesutul iritat și umflat din canalul auditiv și de la nivelul timpanului. Ca măsură preventivă, uleiul de măsline susține sănătatea urechii prevenind acumularea excesivă de ceară și păstrând curat canalul auditiv.
 
6. Usturoiul și uleiul de lumânărică

Cercetătorii au descoperit că usturoiul este mai eficient și mai rapid decât două antibiotice cunoscute, în ceea ce privește distrugerea tulpinilor bacteriene din hrană. Această descoperire este în acord cu naturiștii care propun usturoiul și uleiul de lumânărică ca un agent antibacterian și inhibitor viral eficient. Usturoiul zdrobit conține de asemenea alicina, o substanță care calmează durerea de la nivelul urechilor.

 

Oricare dintre uleiurile de mai sus poate fi utilizat cu succes pentru un tratament naturist și ele pot fi utilizate și în combinații.

Cele mai bune rețete de uleiuri esențiale pentru dureri de urechi și infecții auriculare

În vreme unele uleiuri esențiale sunt sigure și eficiente de utilizat fără niciun alt ingredient, altele sunt bune în combinații. Prezentăm mai jos cele mai bune modalități de a utiliza uleiurile esențiale pentru calmarea durerilor de urechi și tratarea infecției auriculare.

1. Rețetă cu ulei esențial de tea-tree

Tea-tree are proprietăți medicinale care sunt de folos în cazul infecțiilor auriculare și lucrează cel mai bine când este combinat cu alte câteva ingrediente:

5 picături de ulei de tea-tree

1 linguriță de argint coloidal

2 lingurițe de ulei de măsline

1 linguriță de oțet de mere

Încălziți toate ingredientele la foc mic. Aplecați capul pe un prosop, cu urechea afectată deasupra. Picurați cu o pipetă sterilă amestecul de mai sus. Păstrați amestecul în ureche timp de 10 minute înainte de a-l evacua. Repetați procedeul și cu cealaltă ureche dacă este necesar. Continuați să utilizați de 2-3 ori în fiecare zi timp de 3 zile. Alternativ, utilizați 2-3 picături de ulei de tea-tree într-o linguriță de ulei de cocos și masați în jurul urechii afectate, totdeauna într-o mișcare descendentă, adică de la vârful urechii în jurul ei și în jos spre gât. Repetați ori de câte ori este necesar.

 

2. Rețeta cu ulei esențial de cimbru

Uleiul esențial de cimbru lucrează bine în conjuncție cu câteva ingrediente naturale pentru a combate infecțiile și durerile auriculare. Este important de remarcat că acest remediu nu poate fi picurat în canalul auditiv deoarece poate provoca complicații sau chiar poate înrăutăți infecția.

1 linguriță de ulei de migdale

2 picături de ulei de cimbru

2 picături de ulei de lavandă

Amestecați bine toate uleiurile. Înmuiați un tampon devată în acest amestec și plasați-l înăuntrul urechii pentru calmarea durerii, dar nu introduceți amestecul în canalul auditiv. Această soluție este poate fi de ajutor doar dacă este folosită local și poate fi utilizată de câte ori este necesar.

 

3. Rețeta cu ulei esențial de lavandă

Uleiul esențial de lavandă este sigur atunci când este utilizat local, fără niciun ingredient adițional. Pentru a utiliza uleiul de lavandă: aplicați 3-4 picături de ulei de lavandă pe un tampon de vată, plasați tamponul în interiorul urechii dureroase. Uleiul de lavandă poate fi utilizat atunci când este necesară clamarea durerii. Alternativ, puteți adăuga 1-2 picături de mușețel roman la uleiul de lavandă. În combinație cu acest amestec și pentru o calmare mai eficientă a durerii auriculare, adăugați în plamă 5 picături de ulei esențial de lămâie la o linguriță de ulei de jojoba și masați blând acest amestec, plecând de la baza lobului urechii în jos spre gât și, de asemenea, de la vârful urechii în jurul ei. Nu masați spre în sus pentru că urmăriți ca fluidul din ureche să curgă în jos.

 

4. Rețeta cu ulei esențial de busuioc

Uleiul de busuioc este sigur și ete ușor de utilizat. Impregnați într-un tampon de vată câteva picături de ulei de busuioc și plasați-l cu grijă în urechea afectată. Nu forțați, doar permiteți vaporilor de ulei să își facă efectul în ce privește infecția. Schimbați tamponul de 3-4 ori în fiecare zi pentru a grăbi procesul de vindecare. Alternativ, amestecați 3 picături de ulei de busuioc cu 2 picături de ulei de oregano și o linguriță de ulei de jojoba sau de migdale și masați ușor amestecul în exteriorul urechii, cu o mișcare descendentă.

 

5. Rețeta cu ulei de măsline

Uleiul de măsline este ușor și sigur de utilizat la nivelul urechii externe. Dacă infecția auriculară este provocată de un blocaj al urechii externe, uleiul de măsline va drena canalul auditiv și va susține vindecarea. Încălziți uleiul de măsline într-un vas steril până este călduț. Înmuiați un tampon de vată în ulei și aplicați-l în urechea externă. Lăsați să stea acolo 5-10 minute, până blocajul dispare. Drenați urechea și îndepărtați excesul de ceară. Repetați acest proces de câte ori este necesar pentru a calma durerea și iritația.

6. Rețeta cu ulei de usturoi și de lumânărică

Este ușor de folosit pentru a clama durerile de urechi. Picurați cu atenție 2-3 picături în urechea afectată. Așteptați 30 de secunde înainte de a drena urechea. Poate fi utilizată o dată pe oră, dar pentru cele mai bune rezultate folosiți-o de cel puțin 5 ori pe zi.

 

Articolul zilei

Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

There is no translation available.

sursa: pure-alchemy.ro

Primim adeseori întrebări despre argintul coloidal dacă este coloidal, ionic, sau coloidal ionic. Pe această temă s-au scris atâtea articole, încât nu vom insista foarte mult. Vom preciza doar că, din punctul nostru de vedere, este o batere a apei în piuă și o despicare la fel de inutilă a firului de păr în... două (jumătatea ionică și cea coloidală a firului de păr, ca să zicem așa).

De ce?

Read more: Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

Well-deserved quality!

AquaNano TareDeTot, 125ppm

This may be the strongest Colloidal Silver in Romania...
Order now!

Ai parte de reduceri!

Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 200RON, ai reducere 10%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 400RON, ai reducere 15%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 600RON, ai reducere 20%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 800RON, ai reducere 25%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 1000RON, ai reducere 30%.
Nou! Acum, minerale activate cu aur! Citește mai mult...

Free shipping

Shipping
For orders over 150 RON, only in Romania.

Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

There is no translation available.

Vă recomandăm să citiți cu atenție, și să aplicați perseverent informațiile conținute în acest articol, mai ales în cazul în care vă confruntați, dumneavoastră personal sau cineva drag, cu această afecțiune.

Am structurat aici un protocol clar și eficient, ale cărui efecte sunt excepționale atunci când este aplicat perseverent, și mai ales în stadii incipiente.

Totodată, el poate fi completat cu diferite alte adjuvante, uzual fără probleme semnificative, și poate fi utilizat în paralel cu chimioterapia sau radioterapia, caz în care efectele secundare ale acestor tratamente vor fi semnificativ reduse.

Read more: Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

T-Stop
Exceptional antitumor remedy
Mellixir, based on honey, fruits and herbs
A beverage for your soul!
ArgiDent
Natural and very eficient toothpaste, for sensitive persons
Aloe Vera gel
Pure, natural, from organic crops
Colloidal gold
Vital Pur, Olympus - youth thy soul
Colloidal silver Protect, Forte
Protection, prevention, healing - antiviral, antibacterian
Natural deodorants, with colloidal silver and gold
Deovis, it keeps you fresh gently
Helia, Sativa, Delis
Natural skin care creams, with colloidal silver, gold and platinum
Magnesium, calcium, potasium, iron, copper, manganese, zinc
Pure organic minerals, containing no additives
ArgiMax, colloidal silver 1000ppm
Strong, fast, decisive action
Virgo, Tytan, Coral
Liquid soaps 100% natural, with colloidal silver or colloidal gold
ArgO2, the enemy of germs, parasites and moulds
The combined power of silver and oxygen
Colloidal minerals
Handy information
Natural vitamin C
normal or alkaline
Natural essential oils
Health and delight

Copyright

AghorasBio, AquaNano, Mellixir,

Electrik, Auris, AloeDirect, CannExtract, FlorEsential, BioMineral, are Aghoras Invent trademarks.

 

Copyright  S.C Aghoras Invent  S.R.L

AghorasBio, AquaNano, Mellixir, Electrik, Auris, AloeDirect, CannExtract, FlorEsential, BioMineral, are Aghoras Invent trademarks.

Pay safe

logoPO
You may pay online, by credit card or PayPal

Contact us. Anytime.

Orders:
Vodafone - 0734394338
Orange - 0754432971
Telekom - 0214240504
RDS - 0771078288
Monday-Wednesday, 08AM-03PM
 
Phone support, orders:
Telekom - 0767287306
WhatsApp, SMS - 0767287306
08AM-10PM
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
 
Orders: 0214240504, 0734394338, 0754432971, 0771078288, Phone suport, orders: 0767287306, (including WhatsApp, SMS)
facebook_page_plugin