There is no translation available.

În timpul sarcinii, îngrijirea personală este mai importantă ca oricând. Uleiurile esențiale pot fi de ajutor în această direcție, fiind utile pentru tratarea unor simptome neplăcute din timpul sarcinii. Vergeturile, edemele, oboseala, durerile de cap și greața sunt obișnuite în timpul sarcinii și pot fi tratate cu ajotorul aromaterapiei, care vă poate ajuta să vă păstrați și o atitudine pozitivă, în special atunci când vă simțiți mare cât casa.

Deoarece uleiurile esențiale sunt ingredientele principale în produsele aromaterapeutice, experții recomandă să nu fie folosite în primul trimestru de sarcină. În trimestrele al doilea și al treilea, unele uleiuri esențiale sunt sigure de utilizat, deoarece copilul este mai dezvoltat. Uleiurile esențiale ce pot fi utilizate în siguranță în timpul sarcinii includ yalang-ylang, mușețel și lavandă, care sunt calmante, relaxante și ajută la un somn odihnitor. Uleiurile esențiale de evitat în timpul sarcinii includ salvia, cuișoarele, rozmarinul și scorțișoara, toate acestea putând provoca contracții.

Totdeauna consultați doctorul înainte de a utiliza orice uleiuri esențiale în timpul sarcinii.

Uleiuri sigure în timpul sarcinii

1. Eucaliptul

Acest ulei este foarte bun dacă vă simțiți înfundată, putând îndepărta ușor simptomele congestiei respiratorii. În plus, eucaliptul acționează ca antiviral, antiseptic și antiinflamator.

2. Lavanda

Lavanda este sigură de utilizat după săptămâna a 12-a de sarcină. Fiind capabilă să înlăture durerea din timpul sarcinii și să reducă retenția de apă, lavanda aduce o stare de calm, relaxare și vă ține într-o stare de echilibru.

3. Neroli

Pentru cele care suferă de anxietate sau de stări nervoase, se spune că uleiul esențial de neroli poate să le relaxeze și să le calmeze. În plus, neroli susține regenerarea celulelor cutanate, așa încât vă poate ajuta să arătați și bine.

4. Chiparos

Chiparosul este sigur de utilizat după luna a 5-a de sarcină. Poate ajuta în caz de vene varicoase, glezne umflate și hemoroizi.

5. Ylang-ylang

Acesta este un ulei care este bine să-l aveți ăn timpul sarcinii. Nu numai că este un afrodisiac, dar, de asemenea, reduce tensiunea sanguină și aduce o stare de confort femeilor care se simt tensionate sau stresate în timpul sarcinii.

6. Tea-tree

Uleiul de tea-tree poate fi utilizat în timpul sarcinii, dar nu în travaliu. Proprietățile sale antifungice și antivirale ajută la îndepărtarea disconfortului implicat în sarcină.

7. Portocala

Uleiul de portocală vă poate face să vă simțiți fericite, aducând o stare de calm și bine.

Lista uleiurilor esențiale sigur de a fi utilizate în trimestrul al doilea și al treilea de sarcină: ylang-ylang, tea-tree, portocală dulce, mentă, santal, lemn de trandafir, trandafir otta, petitgrain, patchouli, neroli, mandarină, lime, lemongrass, lămâie, lavandă, grapefruit, ghimbir, geranium, eucalipt, mușețel roman, bergamotă și busuioc.

Lista de uleiuri esențiale nerecomandate în timpul sarcinii: pelin, wintergreen, tonka, cimbru, vetrice, măghiran, sabina, sassafras, ruta, rozmarin, pătrunjel, sovârv, nucșoară, muștar, artemisia vulgaris, sulfină, boabe de ienupăr, isop, hrean, iarba mare, coriandru.

 

10 probleme în sarcină și tratarea lor cu uleiuri esențiale

1. Indigestia

Luați 3-5 picături de amestec de mentă, ghimbir și santal, amestecate în părți egale. Masați acest amestec pe stomac și pe tălpile picioarelor. Această rețetă este și mai eficientă când și inhalați puțin din acest amestec.

2. Arsuri la stomac

Pentru calmarea imediată a arsurilor la stomac amestecați o picătură de ulei de mentă într-un pahar cu lapte de migdale și beți. Altă opțiune este, dacă o tolerați, să amestecați o picătură de ulei de mentă într-un pahar cu apă și să beți pe parcursul zilei. Consultați doctorul înainte de a ingera uleiuri esențiale.

3. Greața matinală

Preparați un amestec de uleiuri esențiale de lavandă, santal și ghimbir cu ulei de cocos și masați-l pe abdomen. Puneți o picătură de ulei de ghimbir, lime și apă și amestecați cu miere sau stevie. Consumați acest amestec de până la două ori pe zi.

4. Greață

O picătură de mentă sublingual sau masată pe abdomen și tălpile picioarelor poate înlătura greața aproape instantaneu.

5. Lipsă de somn și insomnie

Pentru a scăpa de insomnie, puteți masa câteva picături de lavandă pe tălpi. Alternativ, pulverizați puțină lavandă în așternut pentru un somn bun și odihnitor.

6. Durere în spate și durere de picioare

Relaxați-vă într-o baie fierbinte cu 2-3 picături de ulei de lavandă sau ylang-ylang pentru înlăturarea durerii musculare. Totuși, uleiul de lavandă trebuie folosit doar ocazional în primul trimestru de sarcină pentru că poate stimula contracțiile. Masați câteva picături de geranium, amestecate cu un ulei de bază, pe încheieturile dureroase.

7. Edeme și retenție de apă

Puneți câte o pictură de grapefruit, lămâie și/sau lime într-un pahar cu apă și beți 1-2 litri din acest amestec pe parcursul zilei. Puteți de asemenea să utilizați un amestec de 4-6 picături de lavandă, lămâie, ghimbir și geranium într-un flacon cu roll-on, amestecate cu un ulei de bază, cum ar fi cel de cocos, și aplicați pe tălpi și glezne de două ori pe zi. Este preferabil să faceți aceasta spre sfârșitul zilei.

 

8. Vergeturi

Amestecați câte 4 picături de helichrysum, tămâie, lavandă și vitamina E din 6 capsule, în 30 ml de ulei de cocos. Păstrați amestecul într-o sticluță. Masați acest amestec pe zona stomacului, pe sâni și coapse, în fiecare dimineață și seară după fiecare trimestru, pentru a trata vergeturile.

9. Hemoroizi

Amestecați câte o picătură de lavandă, chiparos, măghiran, cu 5 picături de geranium și o lingură de ulei de cocos. Aplicați acest amestec pe hemoroizi pentru un efect imediat. De asemenea, puteți să puneți acest amestec într-o baie de șezut.

10. Infecție cu drojdii

Puneți câteva picături de tea-tree, lavandă și 2 linguri de săruri de baie într-o baie de șezut și stați 10 minute.

Uleiuri esențiale de ajutor în problemele tipice ale sarcinii

Pentru sistemul digestiv

2-3 picături de mentă într-un ulei de bază și masați pe abdomen.

 

Pentru curățarea sinusurilor

Amestecați uleiurile esențiale de mentă, dafin, eucalipt, lămâie, niaouli și ravensara. Puteți adăuga câteva picături într-un vaporizator și să răspândiți în casă. Alternativ, puneți câteva picături în palmele făcute căuș și inhalați. De asemenea, puteți aplica acest amestec direct pe piept.

 

Pentru o stare de spirit bună, echilibru hormonal și emoții pozitive

Acest amestec conține uleiuri esențiale de brad, camfor, molid, tămâie și vetrice. Pentru a stabiliza fluctuațiile emoționale, puteți masa acest amestec pe piept și la încheieturile mâinilor sau să-l vaporizați peste zi.

 

Pentru sănătatea musculaturii spatelui și a picioarelor

Amestecul conține camfor și uleiuri esențiale de vetrice, mentă, mușețel, eucalipt și helichrysum. Amestecați ingredientele în părți egale și masați în zonele în care aveți dureri pentru a obține un efect natural de răcorire.

 

Pentru un somn de noapte odihnitor

Acest amestec calmant conține, măghiran, lavandă, mușețel roman, lemn de santal, ylang-ylang și vanilie. Difuzați acest amestec înainte de culcare sau stropiți perna cu o picătură sau două. Alternativ, masați pe tălpile picioarelor pentru un efect imediat.

 

Pentru un ten sănătos și elastic

Amestecați uleiuri esențiale de helichrysum, geranium și tămâie în părți egale cu 30 ml de ulei de bază, cum ar fi cel de cocos. Masați 1-2 picături din acest amestec pe abdomen și picioare.

 

Pentru funcționarea sănătoasă a venelor anusului și rectului

Această combinație de uleiuri esențiale poate regenera țesuturile delicate ale anusului și rectului. Amestecați mentă, tămâie, măghiran, mușețel roman, ghimbir și portocală dulce în părți egale cu puțin ulei de cocos. Aplicați pe zonele cu probleme, după necesități.

 

Îndepărtarea stresului și regenerarea mușchilor tensionați

Acest amestec calmant conține uleiuri de ghimbir, portocală dulce, mușețel roman, măghiran, cilantro, mentă și eucalipt. Masați umerii, gâtul și zona lombară cu acest amestec pentru un efect de reîmprospătare și relaxare.

 

Alte rețete cu uleiuri esențiale pentru o sarcină mai puțin problematică

 

Rețeta 1- Grețuri matinale

Puneți 4-6 picături de ulei de spearmint într-un pulverizator și pulverizați lângă pat. Uleiul de spearmint (mentha spicata) este mai blând decât cel de mentă piperată (peppermint) și adesea înlătură indigestia.

Rețeta 2- Grețuri matinale

Utilizați aceeași formulă descrisă în rețeta 1, dar cu 5 picături de geranium în plus. Puneți amestecul într-o sticlă întunecată și agitați înainte de utilizare.

Rețeta 3- Ulei de masaj pentru pielea iritată, cu mâncărimi

Ingrediente: 2 linguri de ulei de bază, de exemplu sâmburi de caise, migdale, măsline sau cocos.

1/2 lingură de ulei de jojoba sau emu

2 capsule de vitamina E

4 picături de ulei de mandarină

4 picături de lavandă

4 picături de geranium

3 picături de lămâie

4 picături de chiparos

Păstrați amestecul într-o sticlă întunecată. Masați blând zonele cu mâncărime, în cercuri cu sensul acelor de ceas. Agitați bine înainte de fiecare utilizare.

Rețeta 4- Ulei de masaj pentru edeme

Ingrediente:

2 linguri de ulei de masaj, de exemplu caise, migdale, măsline sau cocos.

1/2 lingură de ulei de jojoba sau emu, ambele având compoziția chimică similară compoziției chimice a uleiurilor prezente în piele.

1 capsulă de vitamina E

4 picături de chiparos

3 picături de geranium

Amestecați aceste uleiuri bine și puneți amestecul într-o sticlă întunecată. Agitați bine înainte de fiecare utilizare. Acesta este cel mai bun ulei de masaj pentru edeme.

Rețeta 5- Amestec de masaj pentru perineu

Ingrediente: 2 linguri de ulei de masaj, de exemplu caise, migdale, măsline sau cocos.

8 picături de geranium

5 picături de lavandă

Puneți toate aceste uleiuri într-o sticlă întunecată și agitați bine înainte de fiecare utilizare. Începeți să masați perineul cu acest ulei cu 3-4 săptămâni înainte de naștere.

 

Sfaturi de bază în ceea ce privește utilizarea uleiurilor esențiale în timpul sarcinii sau alăptării

Atunci când sunt utilizate cu precauție, uleiurile esențiale ajută femeia să treacă mai ușor peste perioada sarcinii și reduc problemele fizice și psihice asociate. Mai jos sunt câteva reguli de utilizare a uleiurilor esențiale în timpul sarcinii și alăptării:

Ingestia uleiurilor esențiale trebuie evitată în timpul sarcinii și alăptării. Deși sunt unele uleiuri esențiale sigure în timpul sarcinii și alptării, unele, dacă sunt înghițite, pot fi otrăvitoare pentru făt. Consultați doctorul înainte de ingerarea oricărui ulei esențial.

Utilizarea uleiurilor esențiale trrebuie evitată în primul trimestru de sarcină.

Mai puțin este mai bine în cazul femeilor însărcinate și a celor care alăptează; utilizați totdeauna un ulei de bază pentru diluare. Folosiți o diluție de 1% (6 picături de ulei esențial la 30 ml de ulei de bază) în timpul sarcinii și o diluție de 2% (12 picături de ulei esențial la 30 ml de ulei de bază) după naștere și în timpul alăptării.

Atunci când utilizați un vaporizator, folosiți-l doar 10-15 minute.

Nu este recomandată utilizarea uleiurilor esențiale de intensitate ridicată. Acestea pot fi folosite doar dacă este cu adevărat necesar, cum ar fi cazul în care aveți nevoie de ajutor în probleme ca greața, indigestia, spasmele, insomnia, tusea, anxietatea etc.

Evitați să utilizați absoluturi și alte uleiuri extrase cu solveți.

Nu puneți uleiuri esențiale în bazinul de naștere.

Articolul zilei

Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

There is no translation available.

sursa: pure-alchemy.ro

Primim adeseori întrebări despre argintul coloidal dacă este coloidal, ionic, sau coloidal ionic. Pe această temă s-au scris atâtea articole, încât nu vom insista foarte mult. Vom preciza doar că, din punctul nostru de vedere, este o batere a apei în piuă și o despicare la fel de inutilă a firului de păr în... două (jumătatea ionică și cea coloidală a firului de păr, ca să zicem așa).

De ce?

Read more: Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

Well-deserved quality!

AquaNano TareDeTot, 125ppm

This may be the strongest Colloidal Silver in Romania...
Order now!

Ai parte de reduceri!

Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 200RON, ai reducere 10%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 400RON, ai reducere 15%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 600RON, ai reducere 20%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 800RON, ai reducere 25%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 1000RON, ai reducere 30%.
Nou! Acum, minerale activate cu aur! Citește mai mult...

Free shipping

Shipping
For orders over 150 RON, only in Romania.

Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

There is no translation available.

Vă recomandăm să citiți cu atenție, și să aplicați perseverent informațiile conținute în acest articol, mai ales în cazul în care vă confruntați, dumneavoastră personal sau cineva drag, cu această afecțiune.

Am structurat aici un protocol clar și eficient, ale cărui efecte sunt excepționale atunci când este aplicat perseverent, și mai ales în stadii incipiente.

Totodată, el poate fi completat cu diferite alte adjuvante, uzual fără probleme semnificative, și poate fi utilizat în paralel cu chimioterapia sau radioterapia, caz în care efectele secundare ale acestor tratamente vor fi semnificativ reduse.

Read more: Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

T-Stop
Exceptional antitumor remedy
Mellixir, based on honey, fruits and herbs
A beverage for your soul!
ArgiDent
Natural and very eficient toothpaste, for sensitive persons
Aloe Vera gel
Pure, natural, from organic crops
Colloidal gold
Vital Pur, Olympus - youth thy soul
Colloidal silver Protect, Forte
Protection, prevention, healing - antiviral, antibacterian
Natural deodorants, with colloidal silver and gold
Deovis, it keeps you fresh gently
Helia, Sativa, Delis
Natural skin care creams, with colloidal silver, gold and platinum
Magnesium, calcium, potasium, iron, copper, manganese, zinc
Pure organic minerals, containing no additives
ArgiMax, colloidal silver 1000ppm
Strong, fast, decisive action
Virgo, Tytan, Coral
Liquid soaps 100% natural, with colloidal silver or colloidal gold
ArgO2, the enemy of germs, parasites and moulds
The combined power of silver and oxygen
Colloidal minerals
Handy information
Natural vitamin C
normal or alkaline
Natural essential oils
Health and delight

Copyright

AghorasBio, AquaNano, Mellixir,

Electrik, Auris, AloeDirect, CannExtract, FlorEsential, BioMineral, are Aghoras Invent trademarks.

 

Copyright  S.C Aghoras Invent  S.R.L

AghorasBio, AquaNano, Mellixir, Electrik, Auris, AloeDirect, CannExtract, FlorEsential, BioMineral, are Aghoras Invent trademarks.

Pay safe

logoPO
You may pay online, by credit card or PayPal

Contact us. Anytime.

Orders:
Vodafone - 0734394338
Orange - 0754432971
Telekom - 0214240504
RDS - 0771078288
Monday-Wednesday, 08AM-03PM
 
Phone support, orders:
Telekom - 0767287306
WhatsApp, SMS - 0767287306
08AM-10PM
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
 
Orders: 0214240504, 0734394338, 0754432971, 0771078288, Phone suport, orders: 0767287306, (including WhatsApp, SMS)
facebook_page_plugin